Ante bellum, före stormen...

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vi går sakta mot höst. Det mesta återgår till det kända, vanliga och reguljära.

Just den här hösten känns som en välkommen tillnyktring efter en vår och sommar med ett obarmhärtigt rus av kladdig rosé. Detsamma gäller hajpen kring paradigmskiften och transformation. Min upplevelse är att även konsultprosan håller på att nyktra till.

Det är skönt att slippa höra det dova surret om disruption som konsultbolagens propaganda-apparater likt bålgetingar oavbrutet hotar med. Det har samma svalkande effekt som balsam efter en svår solbränna. Så visst är det skönt att det äntligen är höst.

Att världen förändras på flera plan samtidigt och att det händer snabbare än någonsin tidigare är känt för de flesta. Det kan varje isbjörn i Arktis intyga. Förändring har blivit det nya stabila.

Trots det upplever jag ett obestyrkt missförhållande när jag är ute och träffar kollegor i branschen.

Det är lätt att tro att verksamhetsledare i dessa tider har sitt huvudsakliga fokus på bombastiska förändringsprojekt. Där snabba konsulter, som titulerar sig Change Agents, genomför digitala transformationer på löpande band. Där nya affärsmodeller ersätter gamla och där tröga analoga arbetssätt och processer ersätts av nya automatiserade. Inget kan vara mer fel.

Det är visserligen de pompösa projekten vi ser och läser om i media, eller hör talas om på seminarier. Men de är bara toppen av ett isberg. Sanningen är väl snarast att förändring börjar i det lilla. Förändring börjar med dig själv. Förändring börjar med en insikt.

Mina egna och flera av mina närmsta kollegors erfarenheter visar istället att de utmaningar många verksamheter brottas med är av mer vardaglig art. Ganska långt ifrån ”Game-Changer-projekt” av omvälvande karaktär. Låt mig dela med mig av några röster:

”Det är risk för att den sura stämningen urartar och resulterar i öppna konflikter.” Vd

”Vi når inte ut, och får inte tag på kvalificerat folk.” – Marknadschef

”Hur fan får man den digitala strategin att dansa av sig själv?” – IT-chef

”Några få härskartyper tystar ned övrig personal.” – Administrativ chef

”Spelplanen har förändrats, det är svårt att behålla personalen.” – HR-chef

”Vår möteskultur har spårat ur totalt. Ingen har längre tid att arbeta.” – Ekonomichef

Med dessa ord klingande i bakhuvudet tycker jag att det är på sin plats att poängtera att inget förändringsarbete är trivialt. Ingen förändring är medioker. Förändring kräver ingen tribut. Förflyttning handlar om små justeringar som ger stora resultat. Och det ger sig självt att ur dålig stämning på kontoret frodas inga nya idéer. Där växer ingen innovationskraft. Där uppnås inga kraftfulla resultatgenombrott. Tvärtom  – där råder i bästa fall Status quo ante bellum.

Hösten är nystart för många. Börja med något nytt. Lyssna på Glitter & Gloss med Skott det ger lust.

0 kommentarer